Overslaan en naar inhoud gaan

Pensioenkring Holland Casino: de nieuwe regels voor je pensioen zijn bekend

Gepubliceerd op:

Je weet vast al dat er nieuwe regels voor pensioen aankomen, deze gaan naar verwachting per 1 januari 2025 in. We zijn er nog druk mee bezig, maar er is ook al veel bekend. Wil je weten wat er verandert? Ontdek dan wat straks voor je geregeld is.

Ontdek wat er voor je geregeld is

Bouw je pensioen op of heb je pensioen opgebouwd? Niet alles verandert. De sterke punten uit het huidige pensioenstelsel blijven behouden. Zo blijf je pensioen opbouwen samen met je werkgever. En je krijgt nog steeds pensioen zolang je leeft. Ook de AOW blijft. Dit is wat er wél verandert:

1. Je bouwt een pensioenpot op
Jij en je werkgever leggen geld in voor je pensioen. Dat geld beleggen we voor je. En zo bouw je een pensioenpot op. Uit je pensioenpot krijg je later de rest van je leven pensioen.

2. De hoogte van je pensioen wordt minder zeker
Door de nieuwe regels kan je pensioen sneller omhoog als het goed gaat, maar ook sneller omlaag als het minder gaat. We bewaren geld als reserve voor mindere tijden. Je pensioen gaat pas omlaag als we geen reserve meer hebben.

3. Hoe we beleggen
Je pensioenpot beweegt mee met onze beleggingen. Ben je jong, dan beweegt je pensioenpot meer mee dan wanneer je ouder bent. Zo groeit je pensioenpot wanneer het kan en wordt je pensioen zekerder als het moet.

4. De hoogte van je pensioen kan ieder jaar veranderen
Als je met pensioen bent, blijven we beleggen voor je pensioenpot. Hierdoor kan de hoogte van je pensioen ieder jaar iets veranderen. Maar je krijgt altijd pensioen, hoe oud je ook wordt.

5. Pensioen voor je partner en kinderen
Als je overlijdt, is er pensioen voor je partner en kinderen. Zolang je pensioen bij ons opbouwt, krijgen je partner en kinderen een vast percentage van je salaris. Je kinderen krijgen tot hun 25ste wezenpensioen. Als je met pensioen gaat, kun je zelf kiezen of en hoeveel partnerpensioen je partner krijgt na je overlijden.

Ontvang je pensioen? Ontdek wat er voor je geregeld is

Niet alles verandert. De sterke punten uit het huidige pensioenstelsel blijven behouden. Zo krijg je nog steeds pensioen zolang je leeft. Ook de AOW blijft. Dit is wat er wél verandert:

1. De hoogte van je pensioen kan ieder jaar veranderen
Je pensioen kan ieder jaar een beetje veranderen. Maar je pensioen kan wel sneller omhoog als het goed gaat met de economie. Maar je pensioen kan ook omlaag gaan als het economisch slechter gaat.

2. We vangen schommelingen op
We vangen schommelingen op, zodat je pensioen zoveel mogelijk gelijk blijft. Daarover maken we vooraf afspraken.

3. We beleggen voor je pensioen
Ook als je met pensioen bent, blijven we voor je beleggen. De hoogte van je pensioen staat hierdoor niet vast, maar is afhankelijk van onze beleggingsresultaten. Ook de gemiddelde levensverwachting en de rente hebben invloed op de hoogte van je pensioen.

4. Je krijgt altijd pensioen
Je krijgt altijd pensioen, hoe oud je ook wordt.

5. Pensioen voor je partner kan ieder jaar veranderen
Toen je pensioen inging, kon je keuzes maken voor je partnerpensioen. Aan die keuzes verandert niets. Wél kan het partnerpensioen ieder jaar een beetje veranderen. Net als je eigen pensioen.

Meer weten?

  • Bent je nieuwsgierig naar alle veranderingen? Bekijk dan nu onze speciale themapagina.
  • Wil je weten wanneer je pensioen verandert? En wanneer we je hierover informeren? Bekijk de planning.
  • We gaan de nieuwe regels goed en zorgvuldig invoeren. In ons implementatieplan staat hoe we dit doen.
  • We informeren je graag goed over je nieuwe pensioen. Lees in ons communicatieplan hoe en wanneer we dit doen.  

Telefoonnummers Stap